Probleme dificile – metoda figurativă 2

Acest video prezintă rezolvarea unei probleme mai dificile in doua variante: prin desen si cu ajutorul segmentelor. Contine si doua probleme propuse spre rezolvare. Pentru a intelege rezolvarea prin metoda figurativă a acestei probleme, trebuie prima dată să vă descurcati foarte bine la rezolvarea tipurilor de probleme explicate in celelalte filmulete.

 

 

0

3 thoughts on “Probleme dificile – metoda figurativă 2

 1. Cristina

  Minunata Doamna,
  Copila mea a intlees de la dvs extraordinar de bine metoda figurativa.
  Rugamintea mea mare ar fi daca prin aceleasi metode ati putea sa exlicati si metoda mersului inapoi.
  Va multumesc mult!

  Reply
 2. Dana

  Buna. Ma puteti ajuta cu 2 probleme. O poveste se intinde pe 159 pagini. Mara vrea sa termine povestea in doua saptamani. Dupa 3 zile, fetits observa ca suma numerelor de pe ultimile doua pagini citite este 53.
  Suma a trei numere este 3333. Stiind ca al doilea numar este de 3 ori mai mare decat jumatatea primului iar al treilea este egal cu dublul celui de al doilea, afla cele trei numere

  Reply
  1. Cristina Stanimir

   Daca suma de pe ultimele pagini citite dupa 3 zile este 53, inseamna ca se poate afla numarul acestor pagini. Ultimele pagini sunt numerotate cu doua numere consecutive si se afla cu metoda figurativa care sunt aceste numere. Nu ati scris intrebarea problemei. In functie de intrebarea problemei se mai pot afla alte informatii.
   A doua problema se rezolva prin metoda figurativa. Se deseneaza primul numar. Se imparte segmentul in doua pentru a vedea jumatatea. Al doilea numar se reprezinta prin 3 segmente, fiecare la fel de mare ca jumatatea primului, iar al treilea numar se reprezinta prin 6 segmente, adica de doua ori ce am desenat la al doilea numar. Avem 11 segmente egale. Pentru a afla un segment care e jumatatea primului numar, impartim totalul, adica pe 3333 la 11.

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *