Skip to content

Despre mine

profil - cu microfon

Îmi place matematica!

Da, matematica!

E ca un joc ce trebuie descoperit. Mereu mi-a plăcut să descopăr, să caut soluția. Îmi plac problemele care mă solicită puțin mai mult, frumusețea unei probleme o constat în momentul descoperirii modului de rezolvare.

Nu m-a interesat dintotdeauna. Atracția mea față de matematică a început în clasa a V-a când mi s-a dat o șansă să îmi măresc nota iar eu am folosit-o. Chiar am luat-o în serios! Și am văzut că pot. Îi sunt recunoscătoare profesorului Daniel Buriman pentru acest moment revelator și pentru aprecieri.

Apoi, am vrut să știu mai mult și mi-am dorit să mă pregătesc suplimentar, pentru a deveni o elevă de nota 10 la matematică, pentru a înțelege mai bine, pentru a ști. Așa că am început să mă pregătesc cu o cunoștință, d-l Băneș Viorel. Lui îi datorez persistența în căutare, faptul că a știut și a avut răbdarea să mă lase să caut și căutând am găsit soluții și am dobândit încredere în căutare, iar mai târziu la liceu m-am descurcat singură, el plecând prea devreme dintre noi. E foarte simplu în matematică să spui că nu știi, că așa ești tu, că nu e pentru tine, dar eu cred cu tărie că fiecare poate descoperi că poate găsi soluții dacă le caută cu adevărat, trebuie doar să aibe răbdare și încredere.

Am descoperit că îmi place foarte mult să explic ce am înțeles ceea ce m-a determinat să urmez liceul pedagogic. Chiar și acolo explicam colegelor, ne strângeam la mine acasă cu două colege de clasă pentru a exersa pentru tezele sau lucrările de control la matematică.

Sunt încântată că acum am posibilitatea să explic, sa împărtășesc ceea ce am acumulat în cei 20 de ani de experiență de predare la clasă și pe această cale.

Consider că trebuie să se insiste pe bazele matematicii, că situațiile de învățare ar trebui să fie interesante, provocatoare, să declanșeze momente de Aha! care să construiască încredere, dorință de căutare și perseverență. Exersarea trebuie să se facă mereu în situații noi, specifice vârstei, care să atragă, îmbinând activități plăcute copiilor cu exersarea matematică.

În ceea ce privește pregătirea și experiența mea profesională, puteți accesa profilul meu pe LinkedIn