Skip to content

Metoda figurativă – probleme cu numere consecutive

Este al treilea filmuleț al seriei cu probleme care se rezolvă prin metoda figurativă. Cuprinde două probleme cu numere consecutive și patru probleme propuse spre rezolvare cu răspunsurile în descrierea filmulețului.

3 thoughts on “Metoda figurativă – probleme cu numere consecutive

 1. Danut

  Am gasit o problema si nu prea ii dau de cap. As avea nevoie de ajutorul dumneavoastra. Problema este cam asa : Bunica vopseste 72de oua in patru culori.Cele rosii sunt de 4 ori mai multe decat cele albastre , iar cele galbene si cele versi sunt doua numere consecutive pare. Aflati cate oua s-au vopsit din fiecare culoare .

 2. Cristina Stanimir

  Problema se poate rezolva in doua variante.
  Daca luam 3 din primul si punem in al doilea, totalul mandarinelor nu se schimba. Putem reprezenta grafic situatia finala dupa ce s-au mutat mandarinele. Avem un segment pentru mandarinele din al doilea cos si 4 segmente pentru cele din primul cos. Toate segmentele sunt egale. Pentru a afla un segment impartim totalul la 5 si obtinem 10. Deci dupa mutare in al doilea cos sunt 10 mandarine. Inseamna ca inainte de mutare erau 7 mandarine iar in primul diferenta adica 43 de mandarine.
  O a doua varianta e sa reprezentam mandarinele aratand si mutarea. In al doilea cos avem un segment cat erau ele initial si inca un segment mai mic pe care scriem 3. Atunci in primul cos vor fi de 4 ori mai multe adica desenam de 4 ori ce am desenat la al doila cos: 4 segmente egale si e segmente pe care scriem 3. In acest caz scadem prima data segmentele cunoscute adica 50-5x3 si obtinem 35. Impartim rezultatul la numarul de segmente egale si obtinem 7, adica numarul mandarinelor inainte de mutare.

 3. Gajenel Ana Maria

  Buna ziua.Am si eu o problema care nu ii dau de cap.Ma puteti ajuta va rog?
  Adrian scrie sase numere pare consecutive în ordine descrescătoare.Daca l-ar scădea pe 4 din cel mai mare numar ,ar obtine dublul celui mai mic numar.Aflati care sunt numerele?

Comments are closed.